JORNADA INFORMATIVA: EL NOU REGLAMENT DE PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS A EUROPA I LES SEVES IMPLICACIONS A ANDORRA

Dia: 12 de juny del 2018 de les 9,00 del matí fins a les 17,30 hores.

 

Lloc: Hotel Holyday Inn, C/Prat de la Creu, núm. 88, Andorra la Vella

 

Places limitades: es prega confirmació d’assistència al telèfon 875704.

 

Organitza: Agència andorrana de protecció de dades, Ministeri d’Afers exteriors del Govern d’Andorra

 

Programa de la jornada

Més Informació

INFORMACIÓ SOBRE HERE ANDORRA

Durant el mes de maig, un vehicle de l’empresa HERE GLOBAL, equipat amb dispositius de captació d’imatges circularà pel Principat d’Andorra, per tal d’iniciar el projecte “TRUE2”.

 

Més informació

 

Model per a exercir el dret d'oposició i supressió del servei TRUE2 al Principat d'Andorra.doc

Més Informació

Filtració massiva de dades de Facebook

L'accés per part de la companyia Cambridge Analytica a les dades de Facebook hauria permès la utilització de dades privades de 50 milions d'usuaris de la xarxa social per tal de desenvolupar un software que predís tendències polítiques i així influir en la opinió pública.

 

https://www.elperiodico.com/es/economia/20180321/amenaza-de-multa-millonaria-y-varapalo-bursatil-a-facebook-6704722

 

https://www.elperiodico.com/es/internacional/20180320/facebook-picota-escandalo-cambridge-analytica-6703806

Més Informació

Nomenament dels membres de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades

Més Informació

Els perills del 'postureig': Com les teves fotografies penjades a Instagram poden revelar les teves dades personals.

Cada dia, les nostres xarxes socials s’emplenen d’imatges de les vacances dels nostres contactes o del seu dia a dia. Ara bé, som conscients de la quantitat de dades que revelem a través d’aquestes fotografies? 

 

Un exemple esclaridor és penjar instantànies dels nostres bitllets d’avió, fent ús o no de hashtags com ara #BoardingPass. Malgrat les aerolínies treballin contínuament per perfeccionar el sistema i evitar que els nostres bitllets puguin revelar més dades de les necessàries per a l’embarcament, el cert és que només en el codi de barres que aquests incorporen ja es conté l’accés a tota la nostra informació privada de que disposa l'aerolínia. Aquest codi de barres s’utilitza per les companyies per tal de vincular un rebut (el bitllet) a la persona que el presenta amb el seu passaport. Això es fa a través de la lectura del codi de barres que permet al personal de l’aeroport accedir a la nostra reserva i compra del passatge. 

 

Per això, un cop tenim el codi de barres podem accedir al sistema I consultar totes les dades personals del passatger incloent: si es un viatger freqüent o no, gestionar reserves canviant el dia, la destinació o el passatger de vols ja comprats, etc. A part, de que el sistema de reserves al qual accedirem també conté dades relatives al pagament realitzat o el número de la nostra targeta de crèdit. Tota aquesta informació personal només està protegida a través d’aquest codi de barres i si nosaltres el pengem voluntàriament a les xarxes, estem posant a disposició de qualsevol aquesta informació privada. 

 

Per tot això, malgrat no es coneguin encara masses casos de suplantació d’identitat o de fraus perpetuats a través d’aquestes tècniques, cal anar molt amb compte amb la informació que conscient o inconscientment pengem a la xarxa. Recorda: és molt fàcil penjar contingut a internet, però pràcticament impossible esborrar-lo. 

 

 

Més Informació

Pàgines